2012. július 5., csütörtök

Flash mob dala

Az előző bejegyzésben olvashattok a flash mob-unkról, melynek dala az imádságok című ének. (Angol eredetije: Hilsong - Desert Song)

Huszák Zsolt (Maci) magyar nyelvű fordítását fogjuk énekelni a merítéskor.
Hogy megtanulhassátok, íme a szöveg:


Imádságok (Desert Song)

1. Néha a szavaim oly gyengék,
    hogy nem érhetnek el Hozzád.
    Száraz homoknak érzem így magam,
    mint esőre úgy várok Rád.

2. És olykor az imádságom perzsel,
    mert küzdök magammal, és fáj.
    Ha úgy tudnék hinni, ahogy szeretsz engem,
    az drágább lenne az aranynál.

Ref: Dicséretet énekelek,
        ha velem vagy, új ember lehetek!
        A dalom már fent jár magasan,
        te vagy az erőm, csak te, Uram!

3. És ritkán, ha szólok már bátran,
    a válasz csak csendben jön el:
    Érzem, hogy melletted erős vagyok,
    amit Ígérsz, az nem múlik el!

Ref: Dicséretet énekelek,
        ha velem vagy, új ember lehetek!
        A dalom már fent jár magasan,
        te vagy az erőm, csak te, Uram!

        Az életemet tőled kaptam,
        mégis te jössz felém halkan,
        hogy hívj, hogy szent hajlékodba meghívj.

4. Mától a lelkem talán gyógyul,
    Ha dicséreted éneklem.
    A magot, amit adtál, hogy ültessem el,
    Most indulok, és elültetem...




Flash mob - "erdélyi merítésre"

Július 21-én az erdélyi csapat tartja a reggeli áhítatot,  Szélrózsás nevén a merítést.
A merítésről többet olvashattok a következő címen:
http://www.szelrozsatalalkozo.hu/?q=meritesek#merites5

A szolgálatvégzők közé téged is várunk! Arra kérünk kapcsolódj be te is flash mobunkba!

Alább olvashatjátok a Flash mob készítők: Eszter, Levi és Tamás levelét, és a linket a videóhoz!
  • megtekintéséről. A youtube keresőbe hiába írod be a kulcsszavait, nem kapja meg. Ezen a linken lehet elérni:  http://www.youtube.com/watch?v=ijUMKGue4BM&feature=youtu.be
  • koncepcióról: az áhitat egyik fő témája a szabadulás/szabadítás, fontos eleme a közösséghez tartozás. Valamelyest a tánc elgondolása is szem előtt tartja e kettőt. A lényeg, hogy a kezdeti mozgásokat határozottan robot-módra kell végezni, beleértve az első refrént is. A robot mozgások megszűnése fokozatos, igazából a második refréntől már alig-alig érhető tetten. Onnantól kezdve már a buli dominál, megtörtént a felszabadulás.
  • kezdésről: mindenki helyet foglal valahol a nézőtéren. Minél szétszórtabb annál jobb. Mikor elkezdődik a dal – van egy elég hosszú instrumentális rész – akkor szép lassan mindenki keres egy olyan helyet, ahol zavartalanul tudja végezni a koreográfiát, majd elkezd táncolni.
  • ritmusról: a ritmus egy klasszikus négy negyed. Hogy könnyebb és „robotabb” legyen az elején lassú, két egységes mozgások vannak, amelyek majd nyilván a felszabadulás közeledtével válnak egy egységessé. Van egy két keveredés, ilyenkor a videóban bemondtuk, hogy „Dupla” (gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy nem egyet, hanem kettőt kell alatta számolni.) A refrénes karlengetés is kicsit bonyolultabb, ezért ott is beszámolunk a videóban.
  • lépésekről: áltlában mindent jobbra kezdünk. Kezünk, lábunk, fordulások.
  • közepéről: hallgassátok meg a dal magyar verzióját is (azért használtuk az angolt, mert jobb minőségű, de persze mi a magyarra táncolunk majd). Van az a rész, hogy „Az életemet, tőled kaptam...”, melynek a hangzásvilága készülődést fejez ki. Éppen ezért az a rész azzal kezdődik, hogy összegyűlünk. Addig mindenki a saját helyén táncol, de ennél a résznél összegyűlünk egy helyre – majd ezt a helyszínen eldüntjük s kipróbáljuk – s ott folytatódik tovább a tánc, a szabadulás, immár közösségi élményként. A videóban ekkor érkezik meg a harmadik ember.
  • végéről: az utolsó refrén alatt egymás vállát átkarolva egyet jobbra egyet balra lépkedve ÉNEKELJÜK a szöveget, felfele nézve, miszerint: „Dícséretet énekelek...” Persze addig is lehet énekelni, itt viszont muszály. A refrén után mindenki a helyére ballag, mintha mi sem történt volna. Az utolsó szakaszt, ami ezután jön, már csak a zenekar játssza. 
Terjesszétek a videót és a leírást egymás között! Köszi, hogy elolvastátok, köszi, hogy megtanuljátok. Biztosan nagyon vagányul fog elsülni. És kérlek, mindenki imádkozzon az áhítatért, az igehirdetőért és nem utolsó sorban azokért a fiatalokért, akiket Isten az áhítat által megszólít.

Sziasztok, Levi és Eszter 

Szélrózsa találkozó

A 9. ORSZÁGOS EVANGÉLIKUS IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ idei helyszíne Fonyódliget. 2012. július 18-22. között tehát irány a Balaton-part!


Ha nem jelentkeztél az erdélyi csapathoz, de szeretnél részt venni a találkozón, bővebb információkat találsz a találkozó honlapcímén: www.szelrozsatalalkozo.hu

Meríts a szabadulás vizéből!