2013. április 22., hétfő


A kolozsvári Taizés csoport és a Collegium Lutheranicum
szeretettel hív és vár
2013. április 23-án, kedden 19 órától tartandó
TAIZÉ IMÁRA
 


Helyszín:
Lutheránus Püspökség  - Reményik Sándor Galéria
(Kolozsvár, 1989 December 21 sugárút, 1. szám)
 

 

Mens sana in corpore sano sit - „Ép testben, ép lélek”


A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) szervezésében az idén is sor kerül a kolozsvári magyar egyetemi hallgatók egyik legnagyobb és leglátványosabb rendezvényére, a hamarosan rajtoló KMDSZ Diáknapokra. 

Idén május 8-12. között kerül megrendezésre, immár huszadik alkalommal, a négy napos vetélkedőmaraton, amelyen a benevezett 48 csapat mintegy 1680 magyar egyetemistája fog megmérettetni.

A Collegium Lutheranicum szervezésében április 17-én lehetőség nyílt a Búvármedvék csapatának vendégül fogadására az Evangélikus Püspökség udvarán levő Reményik Sándor Galériában, ahol az evangélikus egyetemista ifjak megismerhették a csapatot és betekintést nyerhettek az egész várost megmozgató rendezvény történéssorozataiba.

Az est folyamán sok érdekes és humoros beszámoló hangzott el, a csapattagok kisfilmben és képekben mutatták be az előző évek diáknapjait, melyek mindenkit megmosolyogtattak.

Ezt követően, Kalit Eszter lelkésznő vezetésével, a Búvármedvék csapata együtt játszott az evangélikus ifjakkal, aminek a célja az volt, hogy mindannyian megérezzék és megtapasztalják, mit is jelent csapatban együtt dolgozni.

A játékestet közös beszélgetés, további ismerkedés, ill. tea meg zsíros/lekváros kenyér fogyasztása zárta.

A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház anyagi támogatással járult hozzá a Búvármedvék csapatának sikeres versenyéhez. A győzelemnek ára van: az előzetes edzések mellett a részvételi díj is áldozatot követelnek.

 

 

Cikk és fotók: Illyés Sándor, evangélikus lelkész