2012. július 5., csütörtök

Flash mob - "erdélyi merítésre"

Július 21-én az erdélyi csapat tartja a reggeli áhítatot,  Szélrózsás nevén a merítést.
A merítésről többet olvashattok a következő címen:
http://www.szelrozsatalalkozo.hu/?q=meritesek#merites5

A szolgálatvégzők közé téged is várunk! Arra kérünk kapcsolódj be te is flash mobunkba!

Alább olvashatjátok a Flash mob készítők: Eszter, Levi és Tamás levelét, és a linket a videóhoz!
  • megtekintéséről. A youtube keresőbe hiába írod be a kulcsszavait, nem kapja meg. Ezen a linken lehet elérni:  http://www.youtube.com/watch?v=ijUMKGue4BM&feature=youtu.be
  • koncepcióról: az áhitat egyik fő témája a szabadulás/szabadítás, fontos eleme a közösséghez tartozás. Valamelyest a tánc elgondolása is szem előtt tartja e kettőt. A lényeg, hogy a kezdeti mozgásokat határozottan robot-módra kell végezni, beleértve az első refrént is. A robot mozgások megszűnése fokozatos, igazából a második refréntől már alig-alig érhető tetten. Onnantól kezdve már a buli dominál, megtörtént a felszabadulás.
  • kezdésről: mindenki helyet foglal valahol a nézőtéren. Minél szétszórtabb annál jobb. Mikor elkezdődik a dal – van egy elég hosszú instrumentális rész – akkor szép lassan mindenki keres egy olyan helyet, ahol zavartalanul tudja végezni a koreográfiát, majd elkezd táncolni.
  • ritmusról: a ritmus egy klasszikus négy negyed. Hogy könnyebb és „robotabb” legyen az elején lassú, két egységes mozgások vannak, amelyek majd nyilván a felszabadulás közeledtével válnak egy egységessé. Van egy két keveredés, ilyenkor a videóban bemondtuk, hogy „Dupla” (gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy nem egyet, hanem kettőt kell alatta számolni.) A refrénes karlengetés is kicsit bonyolultabb, ezért ott is beszámolunk a videóban.
  • lépésekről: áltlában mindent jobbra kezdünk. Kezünk, lábunk, fordulások.
  • közepéről: hallgassátok meg a dal magyar verzióját is (azért használtuk az angolt, mert jobb minőségű, de persze mi a magyarra táncolunk majd). Van az a rész, hogy „Az életemet, tőled kaptam...”, melynek a hangzásvilága készülődést fejez ki. Éppen ezért az a rész azzal kezdődik, hogy összegyűlünk. Addig mindenki a saját helyén táncol, de ennél a résznél összegyűlünk egy helyre – majd ezt a helyszínen eldüntjük s kipróbáljuk – s ott folytatódik tovább a tánc, a szabadulás, immár közösségi élményként. A videóban ekkor érkezik meg a harmadik ember.
  • végéről: az utolsó refrén alatt egymás vállát átkarolva egyet jobbra egyet balra lépkedve ÉNEKELJÜK a szöveget, felfele nézve, miszerint: „Dícséretet énekelek...” Persze addig is lehet énekelni, itt viszont muszály. A refrén után mindenki a helyére ballag, mintha mi sem történt volna. Az utolsó szakaszt, ami ezután jön, már csak a zenekar játssza. 
Terjesszétek a videót és a leírást egymás között! Köszi, hogy elolvastátok, köszi, hogy megtanuljátok. Biztosan nagyon vagányul fog elsülni. És kérlek, mindenki imádkozzon az áhítatért, az igehirdetőért és nem utolsó sorban azokért a fiatalokért, akiket Isten az áhítat által megszólít.

Sziasztok, Levi és Eszter 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.