2011. október 28., péntek

Közös imádkozás a békéért

Az emberiségnek közös erővel kell imádkoznia és munkálkodnia a béke megvalósulása érdekében – hangsúlyozta Takó István katolikus egyetemi lelkész, a liturgia vezetője a kolozsvári Szent Mihály-templomban megszervezett ökumenikus imatalálkozón szerda este.

„Imával esdeklő alázatra van szükségünk, mivel azonban a tartós béke elérése meghaladja az emberi erőt, olyan valóságban keresendő, amely mindannyiunk fölött áll” – vélekedett Takó. Mint mondta, keresnünk kell az együttműködés lehetőségeit, a találkozókon pedig elsősorban önmagunk gyengeségeivel, elesettségével szembesülünk, az ige azonban kijelöli mindannyiunk közös feladatát: a felfedezés és felfedeztetés, a megjegyzés és megjegyeztetés kötelességét.

Dávid István FIKE-lelkész igehirdetésében a korábban felolvasott evangéliumi résszel, János könyvének 13–17. fejezeteivel kapcsolatban kifejtette: a békétlenség korszakában a legnehezebb megtenni az első lépést. „Krisztus nem szégyelli megtenni az első lépést a lábmosás jelenetében. A ma embere gyakran felismeri, hogy nemcsak a távoli idegent nem tudja szeretni, de azt sem, aki egészen közel áll hozzá, a Jóisten azonban minden bizonnyal ez utóbbit fogja számon kérni” – hirdette Dávid István. Az igehirdetést követően Fülöp Júlia unitárius gyakorló segédlelkész, Boldizsár Beáta evangélikus lelkészjelölt, Dávid István és Takó István közösen mondtak imát a békéért, egységért, közösségért. Takó István a Krónikának korábban elmondta: tudomása szerint a kolozsvári ökumenikus találkozó egyedülálló kezdeményezés Erdélyben.


Forrás: Krónika napilap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.